אנשים הם המשאב החשוב ביותר שיש לכל ארגון ולכל חברה.
מחקרים רבים מראים שקידום בריאות במקומות עבודה הוא הרבה מעבר ל- Nice to Have, והיום מצוינות החברה נמדדת גם בהתייחסותה ל-Wellness
ובנוסף, לכל 1 ₪ שמושקע ברווחת העובד יש החזר של 2.63 ש"ח לטובת הארגון
לתזונה, פעילות גופנית וסדנאות ייעודיות לשיפור הבריאות יש חלק בלתי נפרד מרווחת העובד.
עובדים בריאים, מסופקים הנמצאים במשקל תקין ועוסקים בפעילות גופנית הם עובדים אנרגטיים יותר, מעורבים יותר, מחויבים יותר ובעיקר מאושרים יותר ואפקטיביים יותר.
יש המון אסטרטגיות לקידום בריאות: מהרצאת מוטיבציה מצחיקה, דרך "יום בריאות" ארגוני, עד פתרון הוליסטי ומודולרי כלל ארגוני.
מגוון אפשרויות:
1. הרצאות
הרצאות דינמיות, מעוררות השראה ובעלות ערך מוסף
במסגרת ימי חברה או כדי לשבור שגרת עבודה ולהעשיר ידע לקידום אורח חיים בריא.
סגנון החיים המהיר והמודרני מציב לנו אתגרים, שבהרבה מקרים באופן פרדוקסלי, מרחיקים אותנו מהבריאות:
אנחנו הרבה פחות פעילים פיסית, מבלים המון שעות מול מסכים, מוצפים במידע, אין זמן לבשל, האוכל נהיה יותר ויותר מתועש, והאוכל (והשתייה) הם כבר מזמן לא צורך קיומי.
אלו לא הרצאות שגרתיות, על תזונה ובריאות במובן הצר של המילה. ההרצאות בנויות על ניסיונו הבינ"ל והרב-תחומי של ליאור, בעבודה מול קשת רחבה של חברות ולקוחות פרטיים, מספורטאי-על ועד לאנשים שעבורם אורח חיים בריא נישמע כמו קלישאה עמומה.
ליאור מוריד את הידע המדעי ומנגיש אותו באופן פרקטי למציאות, ובאווירה קלילה.
(חלק) מנושאי ההרצאות
איך לשלב תזונה ואורח חיים בריא עם קצב החיים המהיר.
חישוב מסלול מחדש: תזונה, פעילות גופנית, בריאות, ואיך שאנחנו תופסים אותן
"עד מאה כעשרים". תזונה וסגנון חיים כדי להתבגר, אך להישאר צעירים וחיוניים.
על יין, אלכוהול, מצב רוח ובריאות. אפשר לשלב עם סדנת טעימות והסברים על יין.
תזונה אפקטיבית לעוסקים בספורט.
ארגונומיה. ניתן לשלב עם ייעוץ אישי בעמדות והפקת דו"ח לממונים ודפי המלצות לעובדים
ועוד
2. פעילות גופנית
ניהול קבוצת ספורט. בניה של מכלול פעילויות ספורט לעובדי החברה בהתאם למצבם הפיזי ולהעדפותיהם האישיות.
מחקרים הראו כי לפעילות גופנית יתרונות בריאותיים רבים, ובמיוחד, כשהפעילות קבוצתית המוטיבציה להמשיך בפעילות עולה ומהווה מרכיב בולט בתחושת וההזדהות עם הארגון.
הפעילות יכולה להתבצע באחד משטחי החברה או בשטחים פתוחים.
3. "יום בריאות" / "שבוע בריאות" / "חודש בריאות"
ניהול והפקה של פעילויות חווייתיות ותכנים באוריינטציה של קידום בריאות, פאן וגיבוש חברתי, אשר משתלבות בפעילות השוטפת של הארגון.
מגוון פעילויות אפשריות:
פעילות גופנית חווייתית
סדנת יין כולל טעימות
הרצאות מעוררות השראה בנושא תזונה ופעילות גופנית
תחרות מד צעדים
ייעוץ ארגונומי בעמדות
עיסוי בעמדות
מדידות משקל ואחוזי שומן
עגלת שייקים בריאותיים, ארוחת בוקר משותפת ועוד.
4. שדרוג המזון בארגון
בניית תכנית תפריטים מפורטת לארוחות במקרה של חדר אוכל, פרוטוקולים לשיפור הכיבוד במהלך ישיבות, שיפור איכות המזון והשתייה בפינת קפה וכדומה.
הדגש הוא על הנגשה, ושיפור האופציות הזמינות לכאלו עם אוריינטציה בריאותית על חשבון צמצום נפח מזון מזיק. וכל זה בהתאם ליכולות ולאפשרויות של הארגון.
5. פתרון הוליסטי ומודולרי לבניית וניהול תכנית ארגונית
דורשת בניית תכנית בריאות ותזונתית מקיפה, המותאמת לגודלו ולאופיו של הארגון, ולתקציב העומד לרשותו, על מנת ליצור איכות חיים בריאה ומודעת, תוך כדי דרבון המוטיבציה, ויצירת באז' חיובי סביב העשייה.
בניית התכנית ארגונית תעשה תוך כדי שימוש בשאלונים מקדמים כדי להבין את צרכי מקום העבודה ולאפשר צורת עבודה מדידה – תקופתית של הפעילויות שבוצעו.
האפשרויות לתכניות לקידום הן רבות ויכולות לכלות פעילות גופנית, שיפור התזונה וקידום הבריאות ע"י סדנאות הפסקת עישון, ירידה במשקל ומניעת השמנת יתר, ניהול ערכים חריגים בבדיקות הדם, ניהול לחצים וכדומה